Allt för hemestern!

Släpp alla måsten och upplev kvalitetstid på riktigt. Nu när kronan är låg och medvetenheten har ökat kring utlandsresornas miljöpåverkan är det perfekt läge för hemester, också kallat svemester eller staycation. På Karlsson finns allt du behöver för en lyckad hemmavistelse.

Skoj på stranden
Sverige har tusentals sjöar och en fantastiskt lång och vacker kuststräcka, så packa picknickkorgen och ta en dag på stranden. Ta med badkläder, handdukar, solkräm, mackor, kaffe i termos, saft och vatten i flaskor. Kakor ”i rullar” är enkelt att ha med i väskan och våtservetter är ovärderliga. Roliga badleksaker och strandspel kommer hålla barnen igång hela dagen och få dem att (förhoppningsvis) somna gott på kvällen.

Gör trädgården extra mysig
Skapa små rum i trädgården med hjälp av spaljéer och klätterväxter. Ställ dit trädgårdsmöbler, ett fågelbad eller gör rum för ett eldfat där ni kan grilla korv och marshmallows på kvällarna. En mysig stämningshöjare är solcellsdrivna lyktor som kan hängas upp i träden eller buskarna. När mörkret sänker sig tänds de av sig själva. Det är också enkelt att göra egna lyktor att hänga upp med hjälp av glasburkar, ståltråd och värmeljus. Varför inte tända myggljus med härlig citrusdoft?

Grillkväll i all enkelhet
En opretentiös grillkväll i goda vänners lag är alltid trevligt. Antingen kör ni knytkalas eller enkla rätter som kan förberedas innan, för det är roligare att umgås än att stå i köket. Se över grillen och att det finns briketter eller grillkol hemma. Gör en enkel potatissallad och coleslow, eller köp färdig. Lägg dryck på kylning och marinera köttet ett par timmar innan. Medan ni inväntar rätt glöd kan ni roa er med lite kubbspel eller krocket. Till efterrätt passar färdiga glasstrutar perfekt.

Utflykter i närområdet
Pumpa cykeldäcken, ta med en picknickfilt och matsäck och upptäck pärlorna runt knuten. Det är lätt att bli hemmablind och missa det som ligger allra närmast. Finns det ett museum eller park som du inte besökt? Finns det vandringsleder i närheten som du inte har gått? På sommaren öppnar även många hembygdsgårdar och konstnärsateljéer upp. Passa på att kika in. Ett tips är att kolla på kommunens turistsida där sommarens evenemang brukar finnas samlade.

Gå och fiska
Så enkelt och så rogivande. Införskaffa ett fiskekort, ett metspö och en håv och upplev friden vid vattnet. Stilla sommarkvällar är det få saker som slår en fisketur.

Vill du få fler tips? Då är du välkommen in i ditt Karlsson-varuhus.