Tips inför midsommar!

Bjud in släkt och vänner till ett härligt avslappnat midsommarfirande. Lunch med sill och färskpotatis, smaskiga jordgubbar till efterrätt och gärna något grillat när kvällen kommer.

SOMMARDRINK

Få festlig stämning med en alkoholfri välkomstdrink som passar både stora och små, till exempel en virgin strawberry daiquiri. Allt som behövs är jordgubbar, sockerdricka och lime. Extra fint blir det när man dekorerar med färsk mynta. Andra typiska sommarsmaker är förstås rabarber och fläder. Häll gärna upp i tappkranen och dekorera med skivad citron, strimlor av rabarber eller skivad frukt.

ROLIGA TRÄDGÅRDSSPEL

Om dans kring midsommarstången inte är nog så ha ett par roliga trädgårdsspel nära till hands. Kubb är en klassiker, eller varför inte krocket? Har ni nära till en fotbollsplan så bjud med grannarna på en gammal hederlig brännbollsmatch. Ett tips är att komma överens om reglerna innan ni börjar spela, eller använda reglerna som finns här.

DUKA ENKELT MEN FESTLIGT

Få saker är så vackra som svenska sommarblommor. Plocka ett par buketter med barnen och dekorera bordet tillsammans. Om ni är vid en sommarstuga eller annan plats där det är svårt att diska stora mängder tallrikar och glas så satsa på engångsartiklar. Se bara till att de hamnar i rätt återvinningstunna efteråt. Om vädret tillåter, eller om ni har ett partytält, så gör gärna uteplatsen extra mysig med mattor, kuddar och plädar.

GLÖM INTE ATT MOTA MYGGEN

Den svenska sommaren innebär att myggen inte är långt borta. Var förberedd och införskaffa en myggsprej som får gå laget runt när kvällen kommer, eller tänd myggljus som sprider ett behagligt sken. Ha gärna ett par myggracket till hands så kan ni njuta av sommarnatten långt in på småtimmarna.

Hitta allt för den svenska midsommaren i vårt senaste DR!