Bort med bananflugorna!


Bananflugan är det ingen som gillar. Denna otacksamma ohyra förökar sig snabbt och är inte helt enkel att bli av med. Du ska få några bra tips av oss för att få bort de objudna gästerna från ditt hem.

En enda bananfluga kan faktiskt lägga upp till 500 ägg inom loppet av 10 dagar, äggen utvecklas sedan snabbare än snabbast. Från puppa till larv och slutligen färdigutvecklad bananfluga behövs endast 12 dagar, och efter ytterligare ett dygn är den redo att para sig och lägga nya ägg. En bananfluga lever cirka 30 dagar.

En bananfluga trivs bra i rumsvarm, lite lätt övermogen frukt där de lägger sina ägg som sedan utvecklas till nya små otäcka bananflugor. Så här gör du för att få bort dem!

Gör en egen bananflugefälla
Blanda 1 del vinäger, 1/2 del honung och ett par droppar yes diskmedel i en skål. Flugorna lockas till vinägern och den söta honungen och drunknar i den lömska blandningen. Diskmedlet är till för att ta bort ytspänningen och när flugorna landar på vätskan så sjunker dem direkt och dör.

Kör kok-tricket
Detta ska du göra på kvällen när du inte ska använda köket för dagen mer. Koka en stor kastrull med vatten och häll det varma kokande vattnet i avloppet. Bananflugorna trivs nämligen i avloppet och lägger sina ägg där. Avsluta proceduren med att spruta yes diskmedel ner i avloppet och spola inte förrän dagen därpå. Bananflugorna dör av det varma vattnet och diskmedlet gör att det blir halt så att de inte kan lägga nya ägg i vasken.

Ställ frukten i kylen
Brukar du ha ett tjusigt fruktfat framme? Tyvärr är frukt som står framme och blir lite varm och mosig det är det bästa bananflugorna vet. In med frukten i kylen tills faran är över!

Släng soporna ofta
Bananflugorna trivs som fisken i vattnet i dina gamla sopor. Släng sopor och kompost ofta för att undvika att de festar till det rejält i sophinken.

Panta mera!
Att panta flaskor är inte bara bra för miljön, får du bort tomma flaskor från ditt hem så tar du bort ännu en attraktiv plats för bananflugorna. De älskar nämligen tomma flaskor med sött slask i botten.

Köp vår färdiga bananflugefälla
Vi säljer en färdig bananflugefälla i våra varuhus som är som en burk med färdig vätska i. Fällan räcker i flera veckor! Den har en praktiskt och hygienisk design som gör att du kan ha den stående eller hängande på väggen. Den läcker inte även om någon skulle stjälpa omkull den. Färdig att användas och giftfri – 59 kr!