Ta hand om småfåglarna!

Olika fågelarter intar sin föda på olika sätt så utfodra gärna i foderautomat, fågelbord och på marken för att tillgodose alla våra fina småfåglar som är på jakt efter energi för att hålla sig varma i den kalla höst/vinterkylan. Glöm inte heller att ge fåglarna tillgång till friskt bad- och dricksvatten under frost- och torkperioder.

För att locka så många arter som möjligt bör du ha ett brett materbjudande. Av de typiska arter som brukar uppskatta fågelbordets utbud finns många vegetarianer, men alltså även de som går på blandkost. Fåglar som rödhakar, bofinkar och koltrastar byter föda till frö, nötter, bär eller frukt under vintern, medan andra arter som grönfinken mest äter frö året runt. Björktrasten äter animalisk föda större delen av året men går under vintern över till bär och frukt. Komplettera med äpplen, havregryn och kokosfett så får du många olika sorters fåglar till din trädgård.

Solrosfrön är uppskattade av de flesta av trädgårdens fåglar och har ett högt energi- och fettinnehåll samt A- och E-vitaminer.

Vill du göra egna birdcakes att pynta trädgården med så är det ett superenkelt pyssel att göra. Klicka vidare här så ser du ett instruktionsinlägg för exakt hur du ska gå tillväga.

I våra varuhus hittar du alla olika sorters fågelfrön och matare för att hålla fåglarna glada i höst och vinter. Varmt välkomna in!